חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 04/02/20 07:09 ט בשבט התשפ

שאלה

שלום הרב ,

אני קצת בלחץ כי חלמתי אתמול בבוקר שהייתי בבית הכנסת ושקרו את השם שלי ושעליתי לתורה ,

אני זוכר שמשהו אמר לי שזה לא סימן טוב .

חיפשתי איפה המקור של זה ולא מצאתי לא במסכת ברכות ולא בשום נושא שמדבר על חלומות

אני רוצה לדעת אם יש באמת מקור איפה שהוא או שזה סתם סיפורים ?

... )לא חשבתי על לעלות בתורה או קשור לזה בערב)...

תודה רבה

תשובה

שלום

באופן כללי מה שאני מכיר זה שמקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.