חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/06/10 09:33 כח בסיון התשע

שאלה

שלום, עוברת עליי תקופה קשה, אני בת 24 נשואה שניים שיהיו בריאים, קשה לי מאוד לעבוד את ה' והתרחקתי מאוד בנפשי. חלמתי הלילה חלום בו נופלות לי כל השיניים וזה היה ממש מבעית ומפחיד!!! זה בא אחרי שבחלום שרתי את טוב להודות ל-ה' ובכיתי מאוד בחלום. אני יודעת שהמשמעות של זה היא לא טובה, אבל לעומת זאת באותו חלום גם מצאתי את השיניים כולן והחזרתי אותן לפי, וכולן חזרו למקומן. מה המשמעות של זה??? אני חייבת לדעת. גם ככה בזמן האחרון אני כל הזמן בחרדות ואני מרגישה שזו לא אני האמיתית. בבקשה, אני חייבת קצת כיוון.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
החלום משקף את המציאות שלך - שאת בדאגות. נהוג אחרי חלום כזה לעשות 'הטבת חלום' (העובדה שהחזרת את השיניים אינה נוגעת לכך שכדאי לעשות הטבת חלום).
מכל מקום השאלה שלך משקפת משהו יותר מטריד מאשר רק החלום לכן כדאי לך לחשוב על טיפול יותר מהותי מאשר רק טיפול בחלום. אולי כדאי לך לפנות ליעוץ כלשהו (עובד סוציאלי - פסיכולוג - מטפלים באמנות וכד').
בברכה