חלום שלא התגשם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/07/11 20:49 א בתמוז התשעא

שאלה

יש לי חלום שככה ממתי שהייתי ממש קטנה רציתי שזה התגשם ושלוש פעמים לפחות הייתה לי הזדמנות שהוא יתגשם ואין, זה לא קרא ההפך התאכזבתי וזה העציב אותי ודיכא אותי למרות שממש ביקשתי והתפללתי להקב"ה שזה יקרה למרות שזה חלום כזה שממש הגיוני שהוא יקרה לכל אחד פשוט אני לא ממש בן אדם שמתאים לו שזה יקרה לו ואני לא יודעת מה לעשות אולי להתייאש ופשוט לא לחשוב על זה יותר אולי הקב"ה פשוט לא רוצה שזה יקרה או ההיפך למרות שזה לא דבר אסור או משו כזה?

אשמח מאוד לעצה או לתשובה! תודה רבה! ויישר כוח על האתר!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הקב"ה שמע תפילה, אבל לא כל דבר שאנו רוצים הוא באמת טוב, ובאמת מגיע לנו,
לכן לא כל תפילה מתקבלת, היא אמנם פועלת במ קום אחר אבל לא תמיד באופן אוטומטי מקבלים מה שמבקשים.

גם חלומות לא אמורים להתגשם, והקב"ה לא חייב לנו כלום.

לכן צריך להשיח את הדעת מהחלום, ולעסוק בעשית טוב בעולם, ולא להגרר אחרי חלומות מעיקים.

בברכה,

דני ארגמן