חלום על שופר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/08/03 13:41 כב באב התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה!

חלמתי חלום מוזר ביותר ונראה לי שהוא לא מאותם "חלומות שווא ידברו",

חלמתי שאני תוקעת בשופר בבית כנסת ובחלום תוך כדי שאני תוקעת בשופר אני מתחילה לבכות ולכן אני לא מצליחה להמשיך לתקוע בו, ואז בא מישהו ולוקח לי את השופר וממשיך במקומי... כבוד הרב, האם אני צריכה לעשות משהו מיוחד לגבי אותו חלום? ובכלל מה הוא אומר? אחרי החלום התעוררתי מבוהלת ולא ידעתי מה לחשוב, ומאחר וקראתי בתשובותיך לגבי חלומות הבנתי שצריך להתייחס לחלומות קצת יותר ברצינות... תודה רבה רבה!!!

תשובה

בס"ד

התקיעה שלך בשופר פירושה שאת רוצה להמליך את ה' בעולם.

זה שמישהו לקח לך את העבודה זה יכול להיות בגלל שני דברים - או שעשית משהו שצריך תיקון. אבל הראו לך משמים שזה ביכולתך. ולכן עוררו אותך על ידי החלום.

או שאת עוררת מישהו אחר לעבודת ה' חשובה זו. ואולי שני הדברים נכונים.

נראה לי שזה יותר הראשון - כי אם זה השני למה להראות לך. זה עלול להביא לגאוה מסוכנת. לכן נראה לי הראשון יותר. אבל אולי אין לי מספיק פרטים על החיים שלך ולכן אני עונה בצורה מסופקת.

בכל מקרה תקיעת שופר היא גם תשובה גדולה וזה בודאי מעורר את כולנו לא להבהל - ח"ו - רק לשמוח באבינו שבשמים.

חג שמח
שנה טובה
שמחה עד בלי די

בהצלחה