חלום על פיגוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/11/20 08:04 ג בכסלו התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

הלילה חלמתי חלום מוזר.

חלמתי שנכחתי בפיגוע אבל הרגשתי כאילו לא הייתי שם באמת אלא מספרים עליי ועל מה שהיה וכך אני בעצם רואה את החלום.

יש לציין כי לא ראיתי פיצוץ או משהו כזה, ממש ראיתי את כל השתלשלות העניינים אך לא את הפיגוע עצמו.

האם זה אומר משהו?

אני בתקופה מאוד לחוצה בחיים שלי, יכול להיות שזה קשור לזה?

תשובה

שלום

כפי שכבר כתבתי לך, זה בהחלט יכול להיות בגלל הלחץ, כי בדרך כלל החלומות שלנו הם תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים, ובמיוחד אם מדובר בתקופת לחץ ועומס.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, ואפשר גם לתת צדקה כמובן.

אין לך מה לדאוג

כל טוב