חלום על מוות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/09/05 10:29 ל באב התשסה

שאלה

שלום רב,

קמתי בבוקר אחרי חלום מזעזע.

אבא שלי נפטר השנה, וחודש בערך לפני זה חלמתי שזה קורה.

ועכשיו חלמתי את אותו הדבר עם אמא שלי שתחיה.

בסוף החלום בכיתי לה' שישנה את הגזרה ושאני אעשה את הכל, אפילו אלך השנה למדרשה.. ובכיתי בחלום ממש.. צעקתי שלא יתן לזה לקרות..

וככה העוררתי.

מה אני צריכה לעשות עכשיו???

והאם הנדר שבחלום תופס???

תודה רבה.. ומצטערת שהשאלה קצת מוזרה

תשובה

בס"ד

את צריכה לעשות שני דברים:

א] לחשוב שהחלום בא בגלל הסיפור עם אבא שלך והוא לא אמת. ולא לחשוב עליו יותר.

ב] לחשוב שהוא אמת ולכן לתת צדקה לעניים עבור אמא שלך. לא להבטיח או לנדור צדקה. רק לקחת מיד כסף בשקט ולתת למי שבאמת צריך עזרה דחופה. עניים הגונים.

ג] נדר בחלום? יש אומרים שאינו כלום ויש אומרים שהוא יותר חמור מסתם נדר. אם כן תשתדלי להקים את נדרך ובמיוחד שמדובר בחיים של אמא שלך. ואם את לא יכולה לקיימו - צריך התרה מיוחדת בעשרה.