חלום על מוות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/06/13 15:27 יא בתמוז התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני נשואה פלוס 3 בנות קטנות ובהריון רביעי, ביום שני השבוע חלמתי חלום שבעלי קם באמצע הלילה והורג את 2 הבנות הגדולות ואני מצליחה לברוח עם התינוקת התעוררתי כולי בהסטריה ובוכה.בלילה של יום שלישי השבוע חלמתי עוד פעם שהפעם אח שלי הנשוי מת ולאשתו ולי נורא קשה להתמודד התעוררתי בבכי ולא הצלחתי להרגע עד הבוקר במשך שעתיים וחצי בכיתי.אני לא יודעת מה לעשות, זה אומר משהו? או שזה סתם ולא להתיחס לזה.תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש היום בחדשות כל כך הרבה תיאורים של אלימות, גם אלימות כלפי ילדים ואפילו של הורים נגד ילדיהם.
בהחלט יכול להיות שההריון מעורר בך הרבה מאוד רגישות של אמא שחוששת שמא תאונה רעה לצאציה והחשש הזה מתבטא בחלום שלך בציורים שונים.
אני הייתי מיחס זאת לרגישות המיוחדת שיש לך בתקופת ההריון ולא יותר.

עייני בתשובה ארוכה ומפורטת של הרב אבינר בנושא של חלומות ושאין להתרגש מהם.
בסוף התשובה הוא מציע, למי שבכל זאת מודאג, לומר רבונו של עולם בברכת כהנים או לעשות הטבת חלום ולתת צדקה.
לכן אם בכל זאת קשה לך להרגע את יכולה לפעול לפי עצותיו.
מאחל לך לידה קלה ולאחריה החלמה קלה ומלאה וצאצא בריא ושלם בעזרת ד'.
http://www.havabooks.co.il/article_ID.asp?id=824