חלום על אדם שנפטר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/05/13 15:46 כח באייר התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום,

חלמתי 2 חלומות על מוות השבוע ורציתי לדעת את הפירוש שלהם.

בחלום הראשון חלמתי שאמא שלי מתה באמצע לידה(והיא לא בהריון,היא מבוגרת)ובכיתי המון למרות שאני לא כ''כ קרובה אלייה.

בחלום השני חלמתי על אחי שנפטר בגיל קטן[אני לא בטוה שהוא נפטר ולא שאלתי את הוריי אז להיות שאוליי הוא נשלח לאימוץ]ולא זכיתי להכיר אותו חלמתי שהוא בא לבקר כשהוא כבר בן 30 בערך והוא מתארח בבית ריק של שכנה שלי והוריי הולכים לראות אותו ואמא שלי אומרת לי לבוא גם והתביישתי ללכת ואמרתי עוד מעט אני אלך ואז התעוררתי אז לא הספקתי לראות אותו והחלום היה נראה כ''כ מציאותי,כי אני ביישנית ועצלנית שדוחה דברים לאח'כ וגם בחלום התנהגתי ככה והתביישתי ללכת ואמרתי אני אלך אח'כ.

והחלום הזה היה החלום האחרון שלי לפני שהתעוררתי אז בערך בשעה 4-6 לפנות בוקר חלמתי אותו ושמעתי שבשעות שלפני הבוקר החלומות הם אמת אז אוליי זה סימן שאני צריכה לחפש אותו?ואם לא מה הפירוש של החלום?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החלומות משקפים מצבי דמיון מאוד מגוונים - יש המון אפשרויות להסביר חלום.
אם ננסה 'להקשיב' ברגישות, נשמע את החלומות מבטאים שני דברים:
(1)'סוד' משפחתי
(2)מתח בינך לבין הוריך - במיוחד אמך.

החלום השני מציף 'סוד' ("אני לא בטוחה שהוא נפטר ולא שאלתי את הורי...") שמציק לך אודות אח שנפטר בגיל צעיר, יש לך חשד שהוא נמסר לאימוץ - חשד זה מצטרף למתח שיש לך עם אמך בחלום הראשון.
יכול להיות שגם ענין הלידה שבחלום הראשון קשור לאח עליו חלמת בחלום השני.

לסודות יש להם הרבה מאוד כוח אבל הוא פועל בחשאי - לא מרגישים בגלוי את הכוח וההשפעה של הסוד. לעיתים דברים שאנחנו מכסים ביום, יוצאים ומתגלים בחלום הלילה.

את יכולה להתעלם מהחלום ולשכוח ממנו,

אם את מודאגת יש נוסח תפילה להטבת חלום שאומרים בזמן ברכת כהנים.

את יכולה להחליט שהחלום הזה יעודד אותך לברר את הסוד אודות האח ההוא - ולנסות לפתוח את הסוד הזה עם הוריך כדי שהוא לא יהיה עוד סוד.

אם את מאוד מוטרדת את יכולה לשוחח עם היועצת או המחנכת בכיתה ולשתף אותה.

עייני גם בקישורים הבאים
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=284586
http://www.havabooks.co.il/article_ID.asp?id=824