חלום על אבא שלי שנפטר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/06/13 11:19 ו בתמוז התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

קצת רקע...

אבא יקר שלי ז"ל נפטר לפני 10 חודשים.

הגעגעועים אליו עזים אבא יקר נפטר אחרי איסורים רבים היינו סביבו עד השנייה האחרונה שבא לצערנו הרב הוא נפטר בבה"ח..

התקופה האחרונה לחייו (שנה) השאירה בנו זכרונות קשים מהסבל הלא אנושי שהוא סבל!!! אחרי שנפטר ישבתי לידו היה קשה לי להתנתק ממנו!

החלום:

חלמתי עליו הלילה שאני מגיע לבית חולים (לא מוכר) ומחפשת אותו נפגשת איתו הוא נמצא בחדר מס' 13 הוא שוכב במיטה, אני מוציאה אותו מהבה"ח (על כסא גלגלים)לוקחת אותו אלינו הוא אוכל וצוחק וכל כך נהנה איתנו הוא מחבק אותנו (אותי את בעלי והנכדים שלו) ופתאום, הוא דורש שאחזיר אותו לבה"ח אני בחלום נכנסת ללחץ כי אני לא מוצאת את החדר שלו והוא מפציר בי לחפש את חדר מס' 13 אני מבקשת מהעובדי בה"ח עזרה ואף אחד לא עוזר לי אני רואה אותו סובל ומותש (כמו הסוף שלו במציאות..)אני מוצאת את חדר12- 14 ו-15 ורק לא את 13!!ואני בוכה ומתנצלת שלו מצאתי את החדר הזה.הכל מהר אני רצה במסדרונות בה"ח. והוא כמעט מחליק מהכסא גלגלים והכל כל כך משתנה בחלום מאושר ושמחה ללחץ שאין לטהר, ואז שמצאתי את החדר הוא נרגע וחוזר לחייך והפנים שלו חוזרות להיות שלוות.

דרך אגב- החדר הקבוע שלו בבה"ח במציאות היה 9

כבוד הרב, מה פירוש החלום? למה אחרי שהיה לו כל כך כיף וטוב איתנו הוא רוצה לחזור לבה"ח? למה אני לא מוצאת את החדר? למה אני רואה אותו סובל כמו במציאות ואני בוכה ומתנצלת? מה זה מס' 13?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את כותבת שהשנה האחרונה השאירה זכרונות קשים - מובן שזכרונות כאלה יתבטאו בחלומות שלך.

אינני מומחה בפתרון חלומות אבל כדי להקל עליך אני מציע לך פתרון שמשקף את הסיפור שאת מספרת.

החלום מסכם את הקשר שלך עם אביך ואת הרגשות שנלוים לכך.
הרגעים היפים בחלום, משקפים את החיים הטובים שהיו לכם אתו.
החזרה בלחץ ודאגה לבי"ח, משקפת את השנה האחרונה - שהיתה קשה לכם ולו.

החיפוש אחר חדר 13 שגורם לך לבכות ולהתנצל מבטא רגשות אשמה שיש לך (הם לא מוצדקים אבל הם קיימים) זו תחושת אחריות שאת לוקחת על עצמך שאולי יכולת לסייע יותר לאביך ולהקל עליו.

המציאה של החדר בסופו של דבר, המרגוע והשלווה שחוזרים אל אביך, הם ביטוי לכך שאת יודעת שבסופו של דבר עשית הכל למענו ואין הצדקה לרגשות אשמה.

הגמרא קובעת "הכל הולך אחר החיתום" נראה שגם בחלום שלך - הסיום הטוב, החיוך והשלווה של אביך צריכים ללוות אותך מעתה.

בקשת הסבר למספר 13.
ביהדות הוא מספר טוב (גיל בר מצווה!)
אבל בתרבות האירופית הוא מספר רע. אנחנו חשופים לתרבות הזאת ולכן התחושה ש -13 מספר רע יכולה להופיע בחלומות שלנו.

עייני סיפורים על אמונות תפלות ביחס ל-13 בקישור דלהלן:
http://jpress.org.il/Default/Scripting/ArticleWin.asp?From=Archive