חלום מטריד על אבי ז"ל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/04/20 18:57 יח בניסן התשפ

שאלה

שלום רב,

חלמתי הלילה ב יח בניסן חלום על אבי ז"ל שנפטר לפני שנתיים. בחלום אבי סובל, לא מרגיש טוב. מתעלף . גם לפני שנה חלמתי עליו שהוא לא מרגיש טיב והציעו לי לעשות תיקון הנפטרים ואכן עשיתי. שילמתי שיתפללו עבורו בתיקון הנפטרים. מדוע הוא שב בחלומי ולא מרגיש טוב. נראה סובל. ומוטרד. האם יש תפילה שמומלץ שאקרא? האם עליי לעלות לקברו? לא מזמן הייתי שם כי היו שנתיים למותו ב 12.2 והתפללתי המון.

תודה רבה.

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שמדובר באדם קרוב כל כך שנפטר.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן טוב מאוד גם לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

העיקר לבטוח בה' ובטובו, ולעבוד אותו בשמחה, ולעשות מעשים טובים לעילוי נשמת אביך ז"ל.

והקב"ה ישלח לכם נחמה משמים בתוך שאר אבלי ציון וירושלים