חלום מוזר ולא שגרתי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/08/20 06:58 ה באלול התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלה מביכה,

חלמתי לילה אחד לפני מספר ימים שאני הופכת למלאך ומדברת עם אלוקים,

אני לא יודעת אם זה אומר משהו או שזה קשור לעובדה שאני אדם מאמין ומקושר מאד לקב"ה ומאד ורוחני,

מה דעתך בנושא?

האם כל חלום מעיד משהו?איזשהו מסר שמנסים להעביר לנו מהעולם הבא הרוחני?או שיש חלומות סתמיים שפשוט מופיעים לעיתים,והאם החלום הזה הוא מסוג החלומות הללו?

תודה רבה,

וכל טוב.

תשובה

שלום

ממש לא מביכה.

בהחלט זה יכול להיות קשור לעולם הרוחני והאמוני שלך, אבל לא בהכרח כמסר מלמעלה, אלא כגילוי של משהו עמוק בנפש שיצא החוצה.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות, פחדים ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

כל טוב ובהצלחה רבה