חלום חוזר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/12/14 15:16 ט בטבת התשעה

שאלה

שלום וברכה !

האחריות שלי בבית היא לארגן ולקנות את האוכל לשבת.

אין באפשרות אף אחד מבני הבית לעשות את זה זה דבר שאם אני לא יעשה לא יהיה אוכל בשבת.

ומעבר לזה שזה אחריות שלי שאני צריך לעשות יש לי גם רצון חזק במיוחד שהכל בשבת יהיה מושלם וטוב מצד שזה שבת.

יש לי חלום שאני רואה שחוזר אלי הרבה פעמים אני מתעורר ממנו בהרגשה נוראית והחלום עצמו הוא ממש סיוט. אני תמיד קונה את כל הדברים לשבת ביום שישי .ובחלום אני מוצא את עצמי ביום שישי בלי שהספקתי לקנות את הדברים שעה לפני שבת. ובלחץ מה אני יעשה עכשיו שכל החנויות סגורות.זה חלום שבא אלי הרבה מאוד פעמים ואני ממש קם ממנו מבוהל וקצת הקלה שזה לא חלום אמיתי..רציתי לשאול האם יש משמעות לזה שהחלום הזה חוזר תמיד?

ומה לדעתך אני צריך לעשות כדי שזה יפסיק כי אני מזהה שזה חלום של חרדה שנובע מחרדה אמיתית .

תודה!ברכה ושלום!

תשובה

שלום!

אתה צודק. חז"ל אומרים (ברכות נו.) שאדם חולם את מה שהוא טרוד בו ביום, ובמקרה כזה אין משמעות אמיתית לחלום.

לגבי החרדה היתירה, כדאי לדבר עם יועץ חכם שיעזור לצאת מהחרדות.

בהצלחה!