חלום ומשמעותו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/02 05:53 א באב התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בת 21 והיה לי קשר עם מישהו לפני שנה, הקשר נותק לאחר זמן קצר (3 שבועות). אבל לפני שבוע בערך התחדש הקשר והבחור רצה שננסה שוב, אני לא ידעתי מה לעשות וביקשתי מהקב"ה שיתן לי סימן כלשהוא, ואותו לילה חלמתי שאני יוצאת עם אותו בחור ואנחנו ברכב שלו ופתאום הוא ביקש ממני לצאת מהרכב והוא אמר שהוא לא מחזיר אותי הביתה ונסע. השאלה שלי היא האם החלום הזה אומר לי שהבחור הזה לא בשבילי או שמא עלי לנסות בכל זאת?

בתודה מראש,

טלי.

תשובה

ב"ה

טלי שלום.

מה שאת חושבת ביום נחלם בלילה!!
החלום הוא תוצאה של הירהורי היום ואולי גם של תקוות... שמקוננות בלב ובמחשבה בתת מודע.
אל תתחשבי בחלום הזה.
תתעלמי ממנו!!
תזהרי שלא תלכי שולל בגלל....חלום.

תבדקי טוב את הבחור שאת יוצאת איתו:
האם הוא רוצה להתקרב לשם?
מה מידותיו? כעסן ,רגזן,אוהב רחמן?
האם את יכולה להסתדר עם האופי שלו?
האם הוא נוח לבריות?

דעי לך כי כשרחל אישתו של רבי עקיבא הכירה את רבי עקיבא היא בדקה דבר ראשון את מידותיו ורק אח"כ את השכלתו.
"ראתה אותו שהוא צנוע ומעולה"
קודם צנוע ואח"כ מעולה.

ולא כמו בשיר של דליה רביקוביץ":
ראתה אותו רחל שהוא מעולה וצנוע"........

אנא אל תחפשי סימנים בדרך הקלה!
תבדקי היטב.תעברי את הכל בחוש השכל הישר.הריאלי.
תתפללי להשם.
הוא יעזור לך שבדרך שאת רוצה ללכת מהשמיים יוליכו אותך.

בהצלחה,

עוזיאל