חלום ומציאות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/05/13 11:10 ג בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני חודשיים חלמתי חלום שמלא מלא פרפרים בצבעי תכלת ולבן רודפים אחריי ואני אחר כך תופסת אותם ברשת .

בדרך כלל אני לא מתייחסת לחולומות ובכלל אני כמעט ולא חולמת זה נדיר מאוד .

גם לא הייתי מייחסת לזה חשיבות

פשוט כבר חודש וחצי כל יום אני רואה פרפר לבן במציאות

גם בערב שבת שאני הולכת לבית כנסת שאני חוזרת אני רואה אותו חוזר איתי

אני רואה אותו לפעמים גם פעמים ביום וזה קצת מתחיל להלחיץ אותי .

אשמח לשמוע את דעתו של הרב בעיניין

תודה רבה רבה :] וחג שמח

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את מתארת תופעה מוכרת, כאשר משהו מטריד או מדאיג אותנו, אנחנו מאוד מודעים אליו ומתוך כך נדמה שלנו שהוא פתאום מאוד בולט בעולמנו.

למשל כאשר מישהי מתחתנת היא מתרגשת מכל נושא של חתונה שמתרחש סביבה ונדמה לה שכולם עסוקים בחתונות.
או אם יש קושי כלכלי במשפחה, הופכים להיות מאוד מודעים לנושא הפרנסה וכל דיבור על כלכלה מקבל תשומת לב גבוהה כך נדמה שכולם מוטרדים מפרנסתם...

כל אחד מאתנו רואה מפעם לפעם פרפר (אפילו יותר מפעם אחת ביום) - יש סביבנו הרבה פרפרים ביום ובלילה, אבל בשגרת החיים אף אחד לא חושב על כך ולא זוכר זאת.
בגלל החלום שלך את מתרגשת מפרפרים - שמה לב וזוכרת אותם.

אחרי הכל: כדי להפחית את הלחץ, את יכולה לומר בבית כנסת, בזמן ברכת כהנים, נוסח של תפילה "ריבונו של עולם..." להטבת חלום - תמצאי אותה בסידורים.