חלום בלהות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/06/09 12:33 ב בתמוז התשסט

שאלה

שלום קודם כל תודה וחשוב לי שרב יענה על שאלה

חלמתי חלומות שקמתי מהם בבוקר בבהלה ,

החלום הראשון שאני יושבת בבית ואני רואה מעבר לחלון טיל ואני יודעת שזה פצצת אטום ואני ישר מחבקת את אמא שלי ואחותי ואומרת תתכוננו

החלום השני שאני נמצאת במחנה יהודה בירושלים ואני רואה טיל ואני יודעת שהוא נופל בצפון

החלום השלישי שנפל טיל בתוך הבית שלי במטבח

בחלום השני אני רואה אותם נופלים מסביבי ואני מצביע עליהם כדי שלא יפלו עליי

רציתי לדעת למה זה קרה לי ..

החלומות קרו לפני חודשיים ככה ..

לא ידעתי מדוע , אבל הייתי מאוד מפוחדת בזמן הזה ופחדתי לעלות לישון

תשובה

שלום

´דברי חלומות אינם מעלים ואינם מורידים´, הוי אומר- אין להתחשב בחלומות, אלא להתמקד בבחירות שלנו בטוב, בהיותנו ערים.

לגדולי עולם ד´ דובר בחלום, ואנו לא במדריגה זו (הגר"ח מוולוז´ין).

החלום הוא ביטוי לדחפים פנימיים שאנו מדחיקים מהמחשבה במשך הזמן, והם מתבטאים צפים ועולים בחלום.
החלום הוא דף הציור של הצד הפנימי שבנו, ולפעמים יש לנו צורך לקשקש על הדף כדי לבטא כוחות שלא באים לידי ביטוי בהיותנו ערים.

אם את חוששת מהחלום, תוכלי לעשות ´הטבת חלום´ בפני שלושה אנשים. אך כאמור, אין סיבה לחשוש.

עסקי בלימוד תורה בשמחה, התפללי מעומק הלב, וד´ יהיה בעזרך.

כל טוב