חלב עכו''ם

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 24/09/02 16:49 יח בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לרב!

א. קניתי גלידה שרשום עליה "חלב עכו"ם" (ולא אבקת חלב עכו"ם) האם מותר לאכל את זה?

ב.אדם שקנה שוקולד שיש בו "אבקת חלב עכו"ם " והוא מחמיר ולא רוצה לאכל אבקה כזו. האם הוא רשאי להשליך את השוקולד לפח? (האם יהיה בזה משום "בל תשחית"?

ג. אני בחור ישיבה - שבארוחת צהרים יש קערות ענק עם אורז וכד.

האם מותר למלא את הצלחת בהרבה אורז באופן שאני יודע שאני לא יאכל הכל. והשאר יזרק לפח?

יש לציין, שבלאו הכי תמיד נשאר אורז, שהטבח זורק אותו. !

תודה רבה!

תשובה

א. מי שסומך על הקולא של הרב משה פינשטיין זצ"ל ופוסקים נוספים – יכול לאכול .
ב. [חשוב להבהיר את הדבר הבא:] אדם שלא אוכל חלב עכו"ם או אבקת חלב עכו"ם – אינו מחמיר, אלא מי שכן אוכל חלב עכו"ם או אבקת חלב עכו"ם הוא המיקל. (עיין שו"ע יו"ד קטו'), ולכן אין בזה משום 'בל תשחית'.