חלב נוכרי2

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 02/03/02 14:13 יח באדר התשסב

שאלה

שמעתי לא מזמן באיזה שהוא מקום שיש חשש ששוקולדים ועוד מוצרים עם חלב/אבקת חלב נוכרי, הם בכלל לא כשרים.האם זה נכון?

האם לאנשים שאוכלים מהמוצרים הנ"ל יש על מה/על מי להסתמך?

תשובה

להודיה שלום וברכה
א. אין לאכול שם מוצר מוגמר בלא השגחה מוכרת ומקובלת ע"י הרבנות הראשית לישראל. אפשר לברר אצלם על כל דבר הנמכר בארץ. מספר הטלפון שלהם הוא- 02-5313131
ב. אין שימוש בחלב נוכרי בארץ אבל ישנו שימוש ב"אבקת חלב נוכרי" והוא בדרך כלל רשום ע"ג האריזה. לפעמים רושמים "חלב חו"ל" או "חלב סתם"
ג. לגבי חלב או אבקת חלב נוכרי ישנם פוםקים שמתירים חלב כזה כאשר היה פיקוח ממשלתי על אותו מחלבה או מפעל. וכל אחד צריך, כמובן אחרי שיחה עם הרב שלו, להחליט האם הוא רוצה לסמוך על ההיתר הזה או לא.