חלב נוכרי-המשך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/01/02 17:31 ח בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

תודה על תשובתך הקודמת.

כתוצאה מתשובתך עולה בי השאלה: כיצד יש הכשר (גם באישור הרבנות הראשית לישראל) על מוצרים מחלב נוכרי (שהרי כתבת שאין שום פיקוח על חלב נוכרי)? האם מסתמכים על זה שבמדינה שבה מיוצר המוצר יש פיקוח על משק החלב?

בתודה מראש וישר כח!

תשובה

בס"ד

שלום

כן. כדבריך "מסתמכים על זה שבמדינה שבה מיוצר המוצר יש פיקוח על משק החלב" וזה נגד ההלכה מכמה וכמה סיבות.

וזה לא בסדר לדעתי, כי בארץ לא היו נותנים הכשר לשום מפעל שהיה מיצר מוצרים ברמת כשרות נמוכה כזאת ולמעשה יוצא שהתעשיה הישראלית נפגעת מחוסר שוויון.