חישוב שעות זמניות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/05/13 23:06 טז בסיון התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב!

לפי מה שאני יודעת, יש שתי אפשרויות לחישוב שעות זמניות:

1. מעלות השחר עד צאת הכוכבים.

2. מזריחת השמש ועד שקיעתה.

לכאורה נראה לי שאפשרות 1 אורכת יותר זמן. האם זה יתכן? הרי זה משנה את הזמנים של התפילות וכו' בצורה משמעותית בין 2 האופציות של החישוב... .

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה צודק - יש שתי דרכים לקביעת התחלת היום וסופו ולפיכך יש שני חישובי זמן. זמן שבין הזריחה לשקיעה זו שיטת הגאון מוילנה ו´בעל התניא´. שיטת ה´מגן אברהם´ הזמן שבין עלות השחר לצאת הכוכבים. השעה הזמנית לפי חישוב זה תהיה ארוכה יותר.

ועיין
http://www.kikarhashabat.co.il/זמני-הלכה.html