חיסון- להזיק לגוף שלי כדי למנוע נזק יותר גדול

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 05/05/20 11:11 יא באייר התשפ

שאלה

האם מותר לי להכניס רעלים לגוף כדי למנוע נזק, אולי, בעתיד איפה שהוא . יש הרבה אנשים שנגרם להם נזק מחיסונים, יותר ממה שהמחלה עצמה הייתה עושה. ויש גם חיסונים למחלות שלא קיימות היום. אז מאיפה ההיתר להכניס מחלה ישירות לגוף?(שכוללת חומרים מסוכנים וגם אובר מת...או שזה בטל בשישים?) מחלה שכבר בקושי קיימת היום וגם הcdc אמר שזה לא 100 אחוז מחסן. לא לשקוח שיש גם סיכוי שהחיסון עצמו יכול לפגוע. אז אני צריכה ללכת איוורת אחרי מה שהרופאים אומרים לי אפילו שהתורה מזהירה לזהר מרופאים...'הטוב שברופאים לגהנום'...?

תשובה

שלום

לעת עתה שאין נבואה ואיננו באחרית הימים, ניתנה רשות לרופא לרפא, ולכן יש להקשיב לעמדת רוב הרופאים בכל דבר הנוגע לחיי גוף האדם. לפיכך יש להתחסן כפי הוראות משרד הבריאות.

בעתיד שבו תהיה השראת שכינה גלויה בישראל במקדש וינבאו בנינו ובנותינו, כתב רמב"ן שמקצוע הרפואה יפנה מקומו בפני הנבואה שתצביע על עומק הטעם שבמחלה וממילא על תיקונה.

כל טוב