חיסון לילד

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 29/07/02 23:44 כ באב התשסב

שאלה

לרב שלום!!!

הילד שלי בן 1.10 חודשים. ורגיש לחלבון בייצים.

החיסונים הניתנים לתינוקות בגיל שנה מכילים חלבון לכן דחינו את החיסון.

לאחרונה לאחר התיעצות אם הרופאה שלו הוחלט על ביצוע החיסון תחת השגחה בבית חולים שניידר.

בכל פעם שקבענו תור לחיסון חלה הילד,ובכל פעם שקבענו תור חדש יום לפני המועד קיבל הילד חום או מחלה אחרת שמנע מלתת לו את החיסון.(פעם אסטמה קשה שבוע לאחר מכן דיזינטריה אישפוז בבי"ח חשבועיים לאחר מכן מחלת חום וכו') דחינו את התור 4 פעמים וגם היום שמחר בבוקר היה אמור להתקיים החיסון חלה הילד (חום 38.5 חום שגורם למניעת החיסון).

אנו משפחה דתית ומאמינים בהשגחה. שאלתי היא האם לדעת הרב כדי לנסות בכל זאת לתאם מועד חדש לקיום החיסון או שאנו מאמינים שהכל משמים ולכן לא לבצע את החיסון הנ"ל.

תשובה

גלעד שלום,

אם הרופאים אומרים שהילד חייב לעבור חיסון תחת השגחה ריפואית בבית החולים,יש לעשות את החיסון למרות התופעות שעוברות על הילד ערב הניתוח כפי שציינת.

בברכה,

שמואל זעפרני