חינוך מיוחד ונגיעה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/09/05 01:22 א באלול התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

בשנה הקרובה אני מתעתדת בע"ה ללמוד חינוך מיוחד,ותוך כדי העבודה המעשית אצטרך לעבוד עם נוער או מבוגרים כחונכת אישית-וזה אומר גם לגעת בהם,לעיתים אף מגע של חיבה- כחלק מהטיפול והדרך להגיע אליהם. רציתי לשאול האם יש כאן איסור נגיעה? או שהדבר מותר?

תשובה

בס"ד

אין שום היתר בעולם לדבר זה.
את מתכוונת למגע של חינוך והם חושבים מחשבות אחרות. אין לך שום אפשרות שבעולם לשלוט על המחשבות שלהם.
בלי שום ספק חלק מהם יחשוב מחשבות שבודאי לא התכוונת להם, וזה בודאי לא יועיל לך לעבודה איתם אחר כך.

בהצלחה