חינוך מופרד -דחוף ( השאלה המתוקנת )

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/07/02 17:56 כב בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב

מצטער על ריבוי טעיות הכתיב בשאלה אז הנה לך השאלה המתוקנת

לאחרונה הועלתה הצעה בבית ספרי שחטיבת ביניים בנים יעברו למבנה חדש וחטיבת ביניים בנות יישארו במבנה הקיים אצלנו בבית הספר השיטה היא שעד כיתה י' לומדים נפרד אותו מבנה אולם מי כיתה י' לומדים ביחד יש אפשרות ששנה הבאה אנו הבנים לא נראה בכלל את הבנות לי נשאר רק שנה אחת ויש מגמה להפריד גם מי כיתה י'( כי אני עולה לכיתה ט')

רציתי לדעת מה זה מועיל חינוך מופרד אם בסניף אנחנו מעורבים ( יש פעולות לבד יש פעולות עם הבנות ) מה זה מועיל שאנחנו לא נתראה בבית הספר ואנו נוכל להיפגש בסניף או בפיצה או שנדבר בטל' במקום לחנך אותנו לחיות בחברה מעורבת אבל שומרת תורה ומצוות ? מה זה מועיל הם רוצים שנהייה בסופו של דבר הומואים ( סליחה על הביטוי ) ואיך אתם רוצים שנתמודד בחיים עם בנות לא נדבר איתם

שאלנו את המורה שלנו למה עושים את זה הוא ענה כי זה יחזק אותנו וגם כי עם לא יהיה את המהלך הזה הבית הספר יפסיד עוד תלמידים מה עדיף לבית הספר לשמור על התלמידים שלו במסגרת הנוכחית עד כיתה י' מופרד ומי אז מעורב או שלהוסיף עוד 5 תלמידים בכל כיתה ולהפסיד 10

מדוע החינוך הציוני דתי היום הולך לכיוון המופרד בהכל לפי דעתי זה לא מועיל כי רוב מהילדים בבית ספרי לא מגיעים מבתים דתיים והם באים בגלל שההורים שלהם רצו חנוך דתי

אנא תשכנע אותי בבקשה מדוע הבית הספר רוצה כל כך את המהלך הזה

אנא תפרסם את השאלה הזאת ( המתוקנת ולא את האחרת ) מקווה שתבין

תשובה

ב"ה

שלום לך!

הנני ממהר לענות לך על שאלתך. אבקשך לקרוא את תשובתי בכמה מעגלים השונים.

* המעגל החינוכי

המצב הוא שכאשר בנים ובנות נמצאים יחד אין הם מסוגלים להתנהג בטבעיות, וטוב שכך. ב"ה - ההמצאות המשותפת גורמת לנו לריגוש ברוך וטוב. כל יכולת ההקשבה שלנו נפגמת בשעה שיש בנים ובנות יחד. כל היכולת שדלנו לשאול, לתהות לשאוף, להתלבש ל.., ול... ,ול,, משתנה. זה לא קשור לענין דתי זה ענין ח י נ ו כ י. במקומות נוספים בעולם, יש מצב של הפרדה בין בנים לבנות ואז כל יכולת ההשפעה החינוכית משתנה. זו גם הסיבה שיש התנגדות לצירופן של בנות למערך הלוחם בצבא. הרי אנו ביחד בפיצה, בטל' ובכל המקומות שתארת?! אלא, יש מקומות שבהם יש להתרכז, להיות בבחינת מקבל. בבית הספר עוסקים בבניית אישיות. לכן, אי אפשר שלא נהיה פנויים להתכנס פנימה ולשמוע את הקולות הפנימיים שלנו. גם כך, בחברת הבנים, יש מספיק לחצים, מתחים וכו'.

על כך יש להוסיף את הענין ההלכתי שהוא קובע ברכה לעצמו.

בנוסף לכף, העובדה שתנועת הנוער היא מעורבת מסבירה עד כמה יש לבנות זאת באופן מדורג עד שניתן יהיה לבנות חברה שלמה ובריאה.

בברכה

שי