חינוך ילדים חילונים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/01/02 13:23 כח בטבת התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

שלום רב

לצערי הרב אני מיתגורר בחו"ל עיקר עיסוקי בתחום הקודש ולכך אני מפנה אליך מיספר שאלות היות ואני זקוק לכל עזרה שתוכל לסייע

1.היות ואני מכין ילדים לעלייה לתורה עם הכנסם לעןל מיצוות והילדים מגיעים מבתים שאינן שומרי מיצוות ואף הם לומדים ומיתחנכים בבה"ס

שאינם יהודים האם אני רשאי ללמד אותם תורה אע"פ

שהסיכויים שהם יקיימו מיצוות או לפחות

ישתדלו לשמור מיצוות הוא קטן

2.הילדים מגיעים אלי כשנה לפני מועד הבר מיצווה

ואנו ניפגשים פעמיים בשבוע למשך שעה מה דעת הרב לגבי תוכנית לימודים כזאת שתוכל לנסות לקרב את הנער לאבינו שבשמים

3.ישנן עוד מספר שאלות שהייתי מעוניין לעלות בנושא אך המתין לתשובתך כדי שאוכל לכוון את שאלותיי בהתאם מודה לרב על סבלנותו הרבה ותהי משכורתו שלימה מעם ה"

תשובה

בס"ד

לשאלה אחת - התשובה היא שמצווה גדולה ללמד ילדים תורה אפילו שיש חשש שלא ישמרו אותה. מי יודע אולייבוא יום שדבריך יעשו פירות ותמצא אותם בדרך ה'.

התשובה לשאלה השניה כבר כלולה בראשונה והלואי ויות ריהודים ילמדו יהדות בדרך של אהבה כמו שנתן לנו אבינו שבשמים.