חינוך וחתונה

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/04/02 03:26 כט בניסן התשסב

שאלה

שלום רב

דבר ראשון לפני חודש הייתי בחתונה שהרב חיתן את בני הזוג כאשר אחד העדים היה חילוני אז הרב ביקש לייחד אותי לעד.היתברר לאחר החופה שהעד השני גם חילוני בלא שהרב ידע.

החדר ייחווד שהיה לבני הזוג היה כמין מיסדרון בין שני חדרים כאשר כל מי שרוצה ניכנס ויוצא...

האם הדבר פוגם בכשרות החתונה?

האם יש עד חילוני זה פוגם גם?

בצפיה לגאולה קרובה

ערן

תשובה

ב"ה

שלומות!

ערן יקירי,
ברכת ה' עליך!

א. למניעת טעויות מצדך - יחדתי אותך לעד משום שהסתפקתי ביחס לכשרותם של העדים שחתמו על הכתובה. אבל, דע לך שיחדתי אותך ואותי, ולכן אין בכך בעיה!

ב. ביחס לחדר היחוד, לפי מה שראיתי היה אפשר לסגור את הדלתות שם. אתה אומר שלא - זה לא בסדר, לני מנהגי האשכנזים. אבל אין זה פוסל את החצתונה בעיקר בשל העובדה שאחרי החצונה מתקיים ייחוד בין הבעל והאישה.

בברכה,

שי.