חימום בפלטה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/03/18 14:33 יח באדר התשעח

שאלה

כבוד הרב אנחנו מאוד אוהבים לאכול מרק הבנתי שאסור לשים פלטה בשבת ורציתי לדעת עם שמים מרק בפלטה ישר שניכנסת השבת ולהשאיר עד למחרת בשבת כשאוכלים האם אפשרי ומותר והאם כשמסיימים לאכול אפשר להוריד מהפלטה איך אפשר לעשות את אכילת מרק בשבת

תשובה

שלום.

מה שלא עושים זה לשים מרק קר על הפלטה בשבת עצמה.

אם אתם משאירים את המרק לפני שבת על הפלטה זה בסדר. ועדיף שהמרק כבר יהיה רותח לפני שבת (רק תשימו לב שהוא לא מחמיץ עד הבוקר)

כשמוציאים את המרק מהסיר צריך להוריד אותו מהפלטה. אם רוצים להחזיר אותו אחרי כן, אז צריך להקפיד להתכוון לכך לפני שמורידים, ולאחוז בסיר ביד כל עוד שהוא מונח על השיש או על השולחן. בדיעבד אם לא התכוונו להחזיר אבל אחזו ביד או שלא אחזו ביד אבל התכוונו להחזיר, עדיין אפשר להחזיר. כמובן, מדובר שהוא עדיין לא התקרר.

כל טוב