חימום אוכל בשבת

חדשות כיפה רבני כושרות 24/10/19 17:32 כה בתשרי התשפ

שאלה

שלום,רציתי לשאול 2 שאלות:

1.איך ניתן לחמם רוטב לבשר על מנת לאכול אותו ביום שבת בצהריים?(השאלה מתייחסת רק לרוטב-הבשר בסיר בנפרד)

2.איך ניתן להכין ביצים קשות ליום שבת בבוקר על הפלטה?האם יש אפשרות להשתמש בביצים טריות ולהשאיר אותם במים כל הלילה על הפלטה(הבנתי שאי אפשר כי אז יש בישול לביצים על הפלטה בלילה)ובמידה ולא ניתן אז איך ניתן?תודה.

3.איך ניתן לחמם מרק על הפלטה- בשביל לאכול אותו בשישי בערב?(אבל להימנע מבישול שני שהמרק יתקרר- ושנשים אותו על הפלטה הוא יתחמם שוב ויתבשל עוד קצת)

תשובה

שלום וברכה

1. לדעת רובם המוחלט של הפוסקים אסור לחמם בשבת רוטב נוזלי קר. רק מנהג בני תימן להקל בכך כאשר הוא כבר בושל מערב שבת.

2. אין אפשרות להניח ביצים שאינן מבושלות על הפלטה במהלך השבת. אפשר בהחלט להניח אותן לפני כניסת השבת וכך הן יתבשלו לאיטן.

3. איני בטוח שהבנתי לחלוטין את שאלתכם. אך בדומה לשאלות הקודמות - אם מניחים את המרק על הפלטה לפני כניסת השבת, מותר להשאירו כך שם עד הסעודה.

בברכה

יצחק דביר