חילונית-דתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/02/07 18:55 א באדר התשסז

שאלה

מזה כמה שנים אני בקשר עם גבר דתי מתוך התחשבות והבנה מלאה .לאחרונה אני מוצאת עצמי נמשכת לדת,מתעניינת ובודקת,ומאד רוצה להשתייך.חששי שהדבר נובע בחלקו מרצוני בהשתיכות רבה יותר לבן זוגי- איך אדע מהיכן המשיכה החזקה לדת?

תשובה

שלום וברכה
השאלה שאת שואלת היא שאלה מרתקת, וקשה לענות עליה. במצבים אחרים משלך גם ההלכה מתלבטת בה, שכן ההלכה שוללת גיור של איש או אישה בגלל רצונם להינשא ליהודי, אלא רוצה שהגיור יהיה תוצאה של רצון להיות חלק מהעם היהודי, אולם קשה מאוד למדוד.

לאמתו של דבר, רק את יכולה למדוד את עצמך. נסי לתאר לעצמך מה יקרה אם לצערך תיפרדו – האם תישארי בעולם הדת והאמונה או תנטשי* נסי לשאול את עצמך מה כבר קנית והוא חלק ממך, ועל מה את עדיין מתלבטת, ואז תוכלי אולי לענות לעצמך על השאלות האלו.

ואולי לא כדאי כלל להיכנס לאנליזה הזו, אלא לתת לדברים לזרום ולהתקדם עוד ועוד, ובשל העובדה כי בסופו של דבר אנחנו לא יודעים לנתח את עצמנו עד הסוף – אולי לא כדאי להתחיל, אלא פשוט לזרום עם החיים.

כל טוב