חילול כבוד המת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/06/12 13:30 טז בסיון התשעב

שאלה

טוב אז כחה אני בן 16 לומד בתיכון חילוני ונתקלתי באחרונה בעובר (של אדם) הנמצא בחומר משמר בצנצנת במעבדת ביולוגיה שאלתי את המורה שלי והיא אמרה זה נתרם על ידי האמא או משהוא כזה (היא מורה חדשה ולא יודעת בדיוק מהוא המקור. עכשו יש לי כמה שאלות:

1) האם יש כאן חילול כבוד המת?

2) האם אני צריך לפנות להנהלה כדאי שיאפשרו לי להביא אותו לקבורה?

3) במידה וההנלה לא תסכים האם אני צריך לגנוב את זה? (איך זה מסתדר אם איסור גזל)?

4)במידה והצלחתי להביא אותו לקבורה אז איפה אני צריך לקבור אותו (לא ידוע לי אם הוא יהודי או לא) ומה הדין של אמירת קדיש במידה ואני בספק אם הוא יהודי או לא .

נ.ב: העובר ממש קטן בגודל של טלפון נייד פחות או יותר זה משנה את הדינים של כבוד המת?

תודה רבה מראש :-)

תשובה

בס"ד
שלום רב

עיין
https://www.kipa.co.il/ask/show/269691-חילול-כבוד-המת,-עובר-של-אדם-בצנצנת-של-המעבדה-בבית-ספר