חיי זוגיות בין הומוסקסאלים ללא קיום יחסי מין-מותר?ולסביות מה הבעיה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/11/13 21:12 טז בכסלו התשעד

שאלה

שלום. רציתי לשאול בנוגע לחיי זוגיות בין שני גברים ללא קיום יחסי מין האם הדבר מותר שכן האיסור בתורה מתייחס להוצאת זרע לבטלה ולמשכב זכר : "וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא" (ויקרא י"ח, כב),אִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה עָשׂוּ שְׁנֵיהֶם מוֹת יוּמָתוּ דְּמֵיהֶם בָּם" (כ', יג). אם כך מה הבעיה בקיום מערכת יחסים כזו ללא קיום יחסי מין ובאותו עניין מה האיסור בנוגע לבנות?אם קיים בכלל איסור לגביהן...יש שטוענים שלא באמת נברא יצר כזה של משיכה בין נשים אלא כל העניין הזה התפתח מהפימניזם

שנשים אמרו שגם הן יכולות להמשך אחת לשנייה ולא רק גברים...ההוכחה הדתית לטענה זו היא שהתורה מתייחסת למשיכה מינית בין גברים ולא בין נשים אך שמעתי מי שאומר שהסיבה לכך היא שמשכב זכר אסור מן התורה ואילו משכב נשים לא כי הן לא יכולות להוציא זרע לבטלה...בקיצור האם יש כזה דבר משיכה מינית בין נשים לפי ההלכה?והאם קיים איסור בניהול מערכת יחסים זוגית בין שניים מאותו מין כל עוד הם לא עוברים על איסור המשכב??

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
בענין גבר עם גבר -
http://www.hidabroot.org/CommunityDetail.asp?FaqID=46188

בענין אישה עם אישה -
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=293790