חייבים לאכול אחרי הקידוש?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/04/08 22:29 יח בניסן התשסח

שאלה

יש לי שאלה : כשאנחנו חוזרים מבית הכנסת ביום שבת אז לא בא לנו לאכול מיד אז אנחנו רוצים לעשות קידוש ולשתות משהו ואמרו לנו שחייבים לאכול זה נכון

תשובה

ב"ה

שלום.

על מנת לצאת ידי חובת קידוש קבעו חכמים שהקידוש צריך להיות במקום שבו אתה סועד .

ולכן אפשר לעשות קידוש ולא חייבים אח"כ לאכול ארוחה אלא לסעוד במיני מזונות .
וגם אם שתית יין או מיץ ענבים בשיעור של "רביעית" אז יצאת ידי חובה מפני שיין נחשב כדבר מזין ומשביע .

לסיכום : תעשה קידוש ותשתה רביעית ייו שזה 86 גרם (כמניין כו"ס) ויש דיעה שרביעית זה 150 גרם (כמניין כו"ס הגו"ן) ונוהגים כמו השיטה הראשונה .

ואם קשה לך אז תשתה רוב רביעית שזה 60 גרם יין ואם תרצה תאכל גם מזונות.(בפירות לא יוצאים ידי חובה - או יין או מזונות)

עיין גם בשו"ע או"ח סימן רעג סעיף ה .

שבת שלום,

עוזיאל אליהו,