חיזוק האאמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/05/13 18:17 כט באייר התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

בזמן האחרון מחשבות מטרידות החלו להטריד את מנוחתי...

פתאום אני מוצאת את עצמי מפחדת מכל דבר שעלול לקרות..כל מיני דברים רעים ד' ישמור.... אני מוצאת את עצמי כל הזמן מוטרדת מחששות מה יהיה בעתיד.. אני חושבת שיש בזה קשר לחוסר אמונה אך איך אוכל לחזק את אמונתיי? להאמין שהכל יהיה בסדר בעז"ה?

אשמח לעזרה ככי אני כבר ממש מתוסכלת..

בתודה מראש!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין בזה חוסר אמונה.
אדרבא, דווקא הפניה שלך אלינו מעידה על האמונה שלך.
שימי לב, בתקופה הקשה שעוברת עליך, את מבקשת את הפתרון באמונה - זו עדות על המקום העמוק שיש אצלך לאמונה.

המחשבות והפחדים שיש לך מבטאים קושי שקשור למצב הרגשי שלך.
קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרי לפתור קשיים כאלה בדרך אמונית. לקשיים רגשיים צריך מענה רגשי.
הכי נכון - לפנות אל מי שמטפל בקשיים רגשיים: פסיכולוגית, עובדת סוציאלית, יועצת.
גורמים כאלה קיימים בכל מסגרת של בית ספר - מכללה - שרות לאומי ואפילו בכל יישוב וקהילה.
את יכולה לשתף בכך אפילו את רופאת המשפחה שתדע לתת לך כתובת.

אם הפחדים הללו לא כל כך מטרידים, את יכולה לנסות להתעלם מהם, להסיח את הדעת, לעשות דברים שמחים... לעיתים הזמן מרכך את הקשיים.