חיזוק בלמוד התורה אחרי הגירוש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/09/05 17:50 כז באב התשסה

שאלה

שלום לכ' הרב!

אני מרגיש ירידה קטנה שחלה אצלי בלימוד התורה בשבועות האחרונים אודה מאוד אם הרב אתן לי עצה איך לחזור ללימוד התורה בין במסגרת/ (דף יומי ,רמב"ם יומי..) בין בעצמאי מתוך אהבת ה' יתברך!

תודה רבה

חזק חזק ונתחזק!!!

תשובה

בס"ד

אתה יכול לראות בחוש כי אלה שנלחמו על גוש קטיף היו קשורים לתורה.
אלה שלא היה איכפת להם - היו אלה שלא היו קשורים לתורה ישיר או עקיף.
אלה שלא באו לעזור - היו המנותקים מהתורה.
אלה שלא באו לעזור למגורשים אחרי הגרוש - היו המנותקים מהתורה.
אלה שלא היה איכפת להם - היו המנותקים מהתורה.

לצערי היו נראה שיש בני תורה חרדים שגם הם לא גילו אכפתיות - אבל זה לא כל כך נכון.
הרבנים האמיתיים - גילו אכיפתיות עד העצם.
הציבור ברובו הגדול גילה כאב גדול.
אלה שהתורה שלהם היתה מזויפת וחיצונית להם - לא היה אכפתניקים.
הפוליטיקאים הקטנים - גילו את שפלותם. ואל תתרשם מכך שאצל החרדים לכל פוליטיקאי קוראים רב והוא לובש חליפה - זה לא באמת שהוא בן תורה. זה רק סגנון חיים.

בקיצור - אם אתה רוצה לשמור על ארצינו וערי אלוקינו - תדבק בתורה. ובלי שום זיופים. רק תורת ה'. רק דבקות באלוקים.

בהצלחה