חיוב מגילה בפורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/02/18 18:23 יב באדר התשעח

שאלה

אני גרה בירושלים

וההורים שלי גרים מחוץ לירושלים

אני מתכוונת ליסוע להורים ביום חמישי בבוקר ולחזור ביום שישי בבוקר

האם אני חייבת במגילה?

אם כן איפה ומתי?

ואם אחזור לירושלים בחמישי בערב כבר. מה אז?

תשובה

שלום

באפשרות הראשונה, את בוודאי לא חייבת בי"ד. לגבי ט"ו יש אומרים שאת פטורה גם אז, ויש סוברים שמכיון שלא התחייבת בי"ד, אז את חייבת בט"ו.

אלא שגם לדעה שאת מתחייבת בט"ו, את תצטרכי בליל ט"ו למצוא בעיר של ההורים מישהו שיקרא לך, וזה צריך להיות מישהו שגם הוא מחוייב בט"ו (אלא אם כן את יודעת לקרוא את המגילה ממגילה כשרה).

באפשרות השנייה, את חייבת בירושלים בט"ו - כלומר ביום שישי.

מכיון שבאפשרות הראשונה את פטורה מפורים לפי חלק מהדעות, אני ממש לא ממליץ עליה. חג כל כך יקר, להיפטר ממצוותיו?

לכן נראה לי עדיף - או כאפשרות השנייה - שתסעי בבוקר חמישי ותחזרי בערב

או שתסעי להורים כבר ברביעי בערב ותחזרי בבוקר שישי ואז תתחייבי בחמישי בעיר של ההורים (במקרה שאכן נסעת כבר ברביעי בערב וחזרת בחמישי בערב תהיי חייבת פעמיים).

כל טוב ופורים שמח