חיוב לעלות חזן..

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/13 08:11 יט בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב..

לאחרונה אני שומע על מתפללים שיש להם ׳חיוב׳ לעלות חזנים.. רציתי לדעת מה זה ׳החיוב׳ הזה? ואם יש לזה מקור בהלכה?

תשובה

שלום!

יש מנהג שהאבל על הוריו עולה במשך שנת האבל כשליח ציבור, וכן ביום השנה, בכדי לומר עוד קדישים לעילוי נשמה.

המנהג הזה לא נהג בכל הקהילות, וודאי שאין נחת רוח לנפטר אם נוצרת קטטה בגללו. כמו כן הוא בתנאי שהבן ראוי לשמש כשליח ציבור, דהיינו שהוא הגון לציבור, שומר מצוות, בקי בתפילה ובעל קול.

כל טוב!