חידושי תורה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/06/09 23:09 כח בסיון התשסט

שאלה

שלום וברכה : רציתי לשאול יש תמיד אנשים , רבנים שמחדשים חידושים בתורה מהבטן כלומר הם ממציאים את זה, עכשיו אני שואל מה כל אחד יכול לחדש ככה מה שניראה לו ז"א אני יכול לעיין באיזה פסוק ולחדש בו חידושים ? מי אמר שזה נכון ?

תשובה

שלום

תלמיד שלא הגיע להוראה ומורה, הוא מחריב את העולם, וחז"ל קראו עליו פסוקים איומים.

אמנם, תלמיד שהגיע להוראה ואינו מורה, גם הוא מחריב העולם, וגם עליו דרשו חז"ל את אותם פסוקים ממש.

וכך הביא בשו"ע למעשה.

על כן, הדבר תלוי בשאלה האם הרב הוא ת"ח, עם מידות ישרות, עמל בתורה ושימש ת"ח.

לגבי ה'נכונות' של דברי תורה, יש לשים לב שהתורה לרוב אינה עסוקה ב'שחור לבן' אלא באפור.

'ד' אמר לשכון בערפל' הוי אומר, התורה וחידושיה הם דוקא בתחומים הגבוליים בהם ערכים מתנגשים או לא ברורים.
בדברים ברורים כגון איסור רצח או המצווה לחיות, אין כל כך צורך בחידוש התורה.

כל טוב