חיבוק בכפייה/ללא הנאה (שמירת נגיעה)

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/08/13 13:30 כא באלול התשעג

שאלה

שלום, אני מתחזק ואני לומד בבית ספר חילוני. מה אני אמור לעשות כשמישהי רוצה לחבק אותי? אני מנסה להימנע ממקרים כאלה כמה שיותר אבל אני לא מצליח. מצד אחד אם אני לא יענה לבקשת החיבוק אני יגרום להלבנת פנים אבל מצד שני אני יעבור על איסור שמירת נגיעה. אני לא נהנה מהחיבוק הזה כלל, אני מרגיש צער כשאני נאלץ לחבק אישה. מה עליי לעשות?

ועוד שאלה:

לפני שהתחזקתי היו לי ידידות, הם גם לא מתלבשות באופן צנוע, האם אני צריך לנתק את הקשר איתם ואיך?

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התחזקות היא תהליך. צריך לעשות צעדים קטנים ולהתקדם בדרך יציבה, כמו שהולכים בשווי משקל על 'קורה' - עושים צעד אחד, מתייצבים ואז עושים צעד נוסף.
בכל צעד שלך בשמירה והקפדה על דבר נוסף צריך להמתין עד שיהיה חלק ממך - רק אז יש מקום לצעד הבא.
לכן אינני מנסה לומר לך מה עליך לעשות מחר, אבל אני יכול לקבוע חד משמעית את הכיוון - לאן אתה צריך להתקדם.
הכיוון הוא שבחורות לא מתחבקות אתך.

אתה מתמצא בסגנון של החברה שלך, אתה צריך למצוא את הדרך שהבנות יבינו - מבלי להפגע - שלא מתאים לך ולא טוב לך בחיבוקים.
זה לא צריך להרחיק אותך מהחברה ולא להפוך אותך מסוייג ושלילי כלפי בנות.
גם בנות שלא לובשות צנוע - אין כל סיבה להתרחק מהן בגלל זה (כמובן בשמירה על הגבול...).
אדרבא, החברים והחברות שלך צריכים לראות שעם כל ההתחזקות שלך אתה נשאר ידיד טוב וחבר טוב של כולם.
אתה ממשיך להיות נחמד ומחובר - יחד עם שמירת המצוות שלך והרצינות התורנית שלך.
דווקא מתוך מציאות כזאת הם יעריכו את ההתחזקות שלך ואולי הדברים יגעו גם בהם...
אסור לגרום להם להבין שמי שמתחזק חייב להתרחק ולהסתייג, מי שמתחזק מפסיק להיות חבר וידיד - הם צריכים לדעת שההתחזקות לא פוגעת בחברות.