חיבוט הקבר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/12/01 04:42 ח בטבת התשסב

שאלה

שלום.

נשאלתי ע"י תלמיד על מהותו של מושג זה.

מעבר להסבר המושג האם הרב יוכל להפנות למקורות בקשר למושג שניתן ללומדם.

בברכה

דוד

תשובה

בס"ד

באופן כללי יש לאדם גוף ונשמה, ואם אדם לא מכיר היטב את מהות הקשר בניהם הוא עלול ליצור בניהם קשרים כאלה שיהיה קשה לנתק אותם בשעת פטירתו של האדם,ואז צריכים המלאכים לחבוט בו ולנתק את הגוף מהנשמה על מנת שיוכל לעלות לעולמות עליונים, אחרת הוא ישאר קשור בעולם הזה כאשר נשמתו לא מוצאת כאן מנוח כי היא שייכת לעולמות עליונים אבל היא לא מצליחה להשתחרר ולעלות "עילוי נשמה". והיא תקועה כאן.
בחיבוט הקבר נוצר קשר בין גוף לנשמה כמו שהיה בעולם הזה ועם המציאות הזו האדם מתמודד.

מקורות לכך תוכל למצוא בספר חסד לאברהם של רבי אברהם אזולאי מחברון שהיה תלמיד של האר"י הקדוש וידוע כסבו הגדול של החיד"א.