חטופים - גויים ויהודים

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/02/02 10:07 כד בשבט התשסב

שאלה

שלום,רצינו לשאול בנוגע לשחרור חטופים, האם יש הבדל בין חייל יהודי ישראלי לחייל גוי ישראלי (דרוזי)ומהו? (והאם זה נוגע רק לחילול ה')

תודה טלי וציפי.

תשובה

ב"ה

שלום לכן!

כל מי שהתגייס לצבא הישראלי מתוך רצון להגן על העם היהודי, צריך לקבל יחס שווה ליהודי בכל הקשור לנפילתו בשבי. זו עוצמתה של מדינה, של צבא המקבץ לתוכו את כל מי שחפצים להגן עלינו מפני הקמים עלינו לכלותנו.
ברור שמחינה רגשית יש קרבה גדולה יותר ליהודי כי הוא בן עמי. זה נורמאלי. זה טבעי. אבל בהלכות מדינה אסור להבחין הבחנות מעין אלה.

כאן המקום לציין ולשבח את תרומתם של בני העדה הדרוזית להגנתה של הארץ.

בברכה,

שי