חטא הרווקות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/05 14:38 יב בחשון התשסו

שאלה

אני גבר בן 33, עובד, מתפרנסת ומשתדל כמה שיותר להטיב לחברה. אני עדיין רווק שבאופן אקטיבי מחפש בת זוג לחיים כבר מספר שנים. אמנם אף אחד לא מושלם, לא ידוע לי על משהו חריג אצלי (אפילו בנות אומרות כך). קודם כל, אני מרגיש רגשי אשמה על זה שעד גיל 33 לא הייתי נשואי, כאלו עשיתי חטא. בנוסף להמשך החיפוש האקטיבי למען העתיד, כיצד אוכל כפר על אותו החטא מהעבר?

תשובה

שלום וברכה
איני מבין עד תום מדוע אתה חש כי השפה הנכונה להתייחס למצבך היא שפה הקובעת כי יש בכך חטא.
אין אנו יודעים מפני מה זה זוכה להקים בית וזה לא. ברור כי הסתובבות עם תחושת מתמדת של חטא אינה מסייעת לבניין בית בישראל, והיא גם מרחיקה נשים פוטנציאליות.
על כן, הטוב ביותר הוא שתאמר לעצך כי אינך יודע מפני מה עדיין לא זכית, אולם אתה מאוד מעוניין, ומתקן את עצמך לקראת זה בתחום המידות ובתחום ההשקעה, ובעזרת ד' תמצא. יש בנות רבות המחפשות אף הן, ומה שצריך לעשות זו ההשתדלות הראויה להיפגש (אף על פי שבוודאי עשית הרבה למען זה גם עד עתה), וטוב יהיה לא לעסוק בכלל במישורי חטא.

כל טוב ובהצלחה. שמחנו בשמחות