חטאתי ואני חייב תשובה דחוף

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/02/22 14:05 כו באדר א'

שאלה

בסד

שלום הרב,

היום חטאתי בכך שראיתי סרטון מיני ביוטיוב ותוך כדי פגמתי בברית. זה לא שרציתי אבל ידעתי שזה יכול לקרות. פשוט צפיתי בסרטון ותוך כדי יצא איך שקלטתי שכמעט יוצא ניסיתי לעצור אותו אבל הוא יצא. זה נחשב שפגמתי בברית או לא כי אני ממש מצטער על זה ומחקתי את יוטיוב והפלאפון שלי בקיצור זה נחשב שפגמתי או לא ואם כן איך אני יכול לכפר על זה ושאלוהים יסלח לי על זה, זה ממש חשוב לי ותודה אם אתה עונה

תשובה

שלום

מצד אחד ברור שיש לך אחריות מסוימת כי אתה יצרת את המציאות שהובילה לזה.

מצד שני, מה שקרה בסוף לא היה ברצונך, ולכן הסיום הוא סוג של אונס.

כמו בכל מעשה עבירה, התשובה היא הצער והחרטה, הוידוי לפני ד' והקבלה לעתיד, וכמו שכתוב בספר מסילת ישרים בפרק ד': "בהיות השב מכיר את חטאו, ומודה בו ומתבונן על רעתו ושב ומתחרט עליו חרטה גמורה דמעיקרא כחרטת הנדר ממש שהוא מתנחם לגמרי, והיה חפץ ומשתוקק שמעולם לא היה נעשה הדבר ההוא ומצטער בלבו צער חזק על שכבר נעשה הדבר ועוזב אותו להבא ובורח ממנו".

וכמובן שצריך באופן מעשי לראות מה גורם לידי הנפילות, ולהתאמץ לעשות שינויים מעשיים (אפילו קטנים) שיפחיתו את קושי הניסיון, בדיוק בכיוון של מה שאתה מתאר שעשית.

אחרי התשובה, חלילה לא להיות בעצבות והעיקר לא להתייאש וכל יום מחדש לחשוב איך אתה יכול להתקדם ולהתרומם עוד קצת, והכל בשמחה.

חשוב מאוד שתדע, שעצם הרצון שלך לטוב ולתיקון הוא כבר דבר גדול ועצום ורצוי מאוד בעיני ה'.

בהצלחה רבה