חטאתי בשגגה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/01/12 00:02 כג בטבת התשעב

שאלה

שלום רב,

אני מאוד מקפידה על הפרדה בין חלבי לבשרי.

אבל!! היום בטעות האכלתי את הילדים מרק שהיה בו שמנת חלבי עם עוף... אני לא מצליחה להרגע מרוב לחץ........................

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין כל סיבה ללחץ.
1. מן התורה אין בכלל איסור עוף בחלב. את עברת על איסור דרבנן.
2. כל מה שנעשה, נעשה בטעות. נכון שאי אפשר לבטל לגמרי את המעשה. אבל הכוונה - שהיא ביטוי לעולם הפנימי שלנו - היא הקובעת. לך לא היתה כל כוונה רעה.
3. אמנם גם כאשר מקלקלים בשגגה, יש מקום לאיזשהו חשבון נפש. אבל כאשר לחוצים אי אפשר לעשות חשבון נפש אמיתי.

אני מציע לך להתחייב לעצמך לעשות חשבון נפש רגוע ואמיתי בשבוע הבא. התחייבות זאת תסייע לך להרגע ולעשות את עקר תפקידך כאמא: להתמסר ללא לחץ לחינוך וטיפול בילדים שלך.

בשבוע הבא, באוירה שלווה ורגועה תעשי חשבון נפש ותראי מה נכון לתקן במעשייך. מתוך כך כל הארוע הזה יהפוך לכוח מתקן ומצמיח - ויהיה הכל לטובה.