חטאים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 07/05/13 18:00 כז באייר התשעג

שאלה

בעבר חטאתי מאד וכעת אני עושה תשובה בענין ולא עושה יותר חטאים. שאלתי היא האם אני נענשת על כך? כי אני מרגישה שכאילו אלוקים מחזיר לי, אני מתפללת המון ומבקשת ומכה על חטא.. ואיני רואה ישועות. מה אפשר לעשות כדי לכפר על חטאיי?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הקב"ה לא נקמן, אדרבא אם אדם עושה תשובה הקב"ה אוהב אותו ומקרב אותו,

וזה לא קשור לענין קבלת התפילה, גם צדיקים גמורים התפללו ולא נענו,
אברהם התפלל על סדום והיא נהפכה, משה התפלל להכנס לארץ ולא נענה, אף על פי שבהחלט הם אהובים לפניו.

מה שאת מתקנת את המעשים זו זכות גדולה שלך, וריווח רוחני עצום!

אגב, אנו מתפללים כל יום : השיבנו ה' אליך, והנה את שבה! ה' שומע תפילתך! זו לא ישועה?

בברכה,

דני ארגמן