לחזק חבר שנהיה חילוני

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/12/19 10:09 ג בטבת התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

דבר ראשון, רציתי לומר תודה! תודה על כל הזמן שאתה ושאר הרבנים משקיעים כדי לעזור לי ולשאר האנשים להלכת בדרך הקב"ה:).

דבר שני, יש לי חבר שאמר לי שהוא חזר בשאלה כי הוא לא מתחבר יותר ליהדות. האם יש דרך להשאיר אותו קשור קצת ליהדות ולאמונה?

תשובה

לשואל שלום,

הרב קוק במאמר דעת א-להים מלמד אותנו שכשמישהו "לא מתחבר" ליהדות, על פי רוב יש לו חוסר הבנה במה זה יהדות, מהי התורה ומה הוא א-להים.

פעם אדם הגיע אליי אמר לי "אני לא מאמין באלהים!!" שאלתי אותו מי זה אלהים? הוא התחיל לספר לי רבע שעה על זה שהוא מחפש אותנו ורוצה להעניש אותנו וכו' וכו'. כשהוא סיים אמרתי לו: אתה צודק, באלהים כזה גם אני לא מאמין....

לאנשים יש דעות קדומות או חוסר הבנה במהות ומשמעות התורה והמצוות. והדרך לחבר אותם היא להראות להם את האמת. להראות להם את הטוב, את ההגיון את הסיבות וההבנה הנכונה של התורה ושל הא-להות.

לאחר מכן, צריך לדעת שדרכי ההתחברות משתנים בין אדם לאדם, כל אחד מוצא את הנתיב שלו לה' יתברך. לא תמיד מה שמחבר אותך ונותן לך תחושת קרבה, פועל גם אצל החבר. תן לו לדבר, תקשיב, ואז תלווה אותו בחיפוש.

בהצלחה!