חזרתי בתשובה ואני בסביבה חילונית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/06/02 14:55 א בתמוז התשסב

שאלה

שלום

ראשית, אבקש אם תוכל לענות באתר

רציתי לספר לך על בעיה מאוד קשה שעוברת עלי ואני משער שהיא עוברת על הרבה אחרים כמוני

אני נער בן 17, גר בסביבה חילונית וברוך ה' מצאתי את הדרך הנכונה והתחזקתי באמונה

אבל, זה לא קורה לי בזמן האחרון אלא זה פשוט קורה לי כל הזמן, אני מושפע יותר מידי מהחילוניות ואני לא מצליח לעצור את זה, אין לי על מי להשען,

ברוך ה' אני בקושי רואה טלוויזיה והיא כמעט וכבר לא משפיעה עלי (וזה לא היה קל "להגמל") אבל הסביבה שאני חי בה, או כל פעם שאני נוסע באוטובוס אני רואה חילונים ובמיוחד בנות שלבושות ממש לא-צנוע ואני לא יכול להתעלם מזה

אפילו אם אני קורא ספר קודש באוטובוס אני עובר נסיונות שאני בכלל לא רוצה לעבור

היו הרבה פעמים שאמרתי לעצמי "זהו, אני מתעלם מהכל ועובד את הקב"ה עכשיו" ותוך יום נפלתי, פשוט אני לא יכול יותר

הלוואי והייתי גר בסביבה דתית ולא עובר את כל זה אבל זהו, אני כבר מרגיש שגם שאני אתבגר כל מה שעברתי בחיי הנעורים לא יעזוב אותי

היום, שאני רואה חילונים אני יודע שהם הולכים בדרך לא נכונה אבל נשבר לי מזה, למה אני צריך להפגע ממה שהם עושים, למה שהבנות האלה לא יתלבשו לפחות צנוע באוטובוס

למה אפילו ליד בית הכנסת הם הולכות לא-צנוע וכשאני באמצע תפילה לפעמים אני מסתכל מהחלון כי אני לא יכול יותר (זה הבית הכנסת הקרוב ביותר לבית שלי והבית כנסת האחר שיש נמצא רחוק מאוד מהבית שלי)

למה הקב"ה נותן לזה לקרות ולא עושה משהו??

אחרי הכל הם גם הבנים והבנות שלו והם מתנהגים מאוד חמור (אני לא רוצה להגיד שאני בסדר לעומתם כמובן)

בעבר עוד רציתי להיות כמוהם ושגם תהיה לי "חברה" ושגם אני אלך למסיבות ואהיה חילוני בקיצור אבל ברוך ה' אני לא כך, מצאתי את הדרך הנכונה

רציתי לשאול אותך מה אני אמור לעשות... ובבקשה, אני מקווה לתשובה מלאה, לא רק "תתחזק" כי אני מנסה לעשות את זה כל יום וזה לא קל, כל פעם שאני לומד משנה בבית כנסת אני רק יוצא ממנו וכל ההלכה שלמדתי כאילו נזרקה, אני מנסה לשמור אבל במצב שלי זה נורא קשה

תשובה

בס"ד

אתה צריך לעבור לסביבה דתית.

אני לא יודע מה מצבך
מה מצב הלימודים שלך,
מה המצב של המשפחה,
מה ההורים אומרים.

כל הנתונים הללו מאוד חשובים מאוד אם כי לא כל אחד מהם מכריע.

באופן כללי אתה צריך להחליף את הסביבה שלך. אינך יכול להמשיך ב"סביבה חילונית" בשלב הזה של החיים. רק בעתיד כשתתחזק יותר תוכל להיות ב"סביבה חילונית", לשרוד בשלום ואפילו להשפיע.

לא לכל אחד יש כוחות כאלה, להרבה דתיים אמתיים זה דבר בלתי אפשרי, לדתיים לא אמיתים - זה נראה אפשרי אבל הם נופלים מזה. רק לחזקים מאוד זה אפשרי והם אפילו מתחזקים מזה.

לא במצבך!!

אם אין ברירה ואתה חייב להמשיך ב"סביבה חילונית" אתה חייב ליצור לעצמך "בועה" שתשמור עליך כמו קליפה לאפרוח בתהליך התהוותו. קלפיה שמסננת את ההשפעות החיצוניות על שהיצור המתפתח יוכל לעמוד בהשפעות אלו בכוחות עצמו.
רק במסגרת קשוחה שתבנה לעצמך תוכל להתפתח. מסגרת של שמירת עיניים, שמירת לשון, והעיקר,,, שמירת מחשבה. זה דורש הרבה משמעת עצמית ואימון. כן אימון ואימון ואימונים חזקים עד שתרכוש את היכולת לשלוט על עצמך שליטה מוחלטת. שאתה מנווט את החיים ולא החיים מנווטים אותך.