חזרתי בתשובה - התלהבתי - ופתאום אני יורד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/09/03 01:42 כ באלול התשסג

שאלה

בסיעתא דשמיא

כבוד הרב שלום!

יש לי חבר טוב שהוא חוזר בתשובה.

בזמן האחרון הוא מרגיש שהוא יורד רוחנית,שכבר אין לו את "ההתלהבות" הזאת של ההתחלה.

שהריגושים כבר אינם.

שהוא מתפלל רבע שעה במקום שעה.

איך אפשר לעזור ולחזק אותו?

תודה מראש...

תשובה

בס"ד

התופעה הזו היא תפועה ידועה לכל חוזר בתשובה והיא בדיוק מה שהיה עם עם ישראל אחרי מתן תורה. מיד אחר כך משה עוזב אותם והם צריכם להתמודד לבד.

למה הדבר דומה?
לילד שמלמדים אותו ללכת. אמא מחזיקה לו את הידים ומאמנת אותו בהליכה. אחרי שהוא מצליח לעשות את הצעדים הראשונים שלו מה היא עושה?

נכון!!
היא עוזבת את הידים שהוא ילך לבד. כמה צעדים ופוף. הוא נופל. בוכה וקם.

למה הן עושות לילדים שלהן את זה?
למה הן עוזבות להם את הידים?

מאהבה!!

זה בדיוק מה שקורה לחבר שלך. אלוקים רוצה שהוא יתחיל ללכת בכוחות עצמו. מאהבה.

תינוק שישאר בוכה על הרצפה לא ילמד אף פעם ללכת. תינוק שיאזור כוח. ילך בכחות עצמו. וזה הרבה הרבה יותר טוב.

אמור לחבר שלך כי גם כשאמא עוזבת את הידים של הילד היא ח"ו לא עוזבת אותו. להפך זו העזרה האמיתית. עכשיו הוא יודע איך הולכים וכעת הוא צריך להתאמץ על זה.

אמא עושה לו את זה כי היא רוצה להיות איתו במדרגה יותר גבוהה.
עכשיו היא רוצה ללמד אותו לדבר.
לשמוע סיפורים מחכימים.
ללמוד את העומק של החיים.
לעשות יחד את כל הדברים הטובים.

בהצלחה