חזרה בתשובה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/07/19 08:22 ח בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני רוצה לחזור בתשובה מלאה, אבל אני רוצה קודם לחיות את החיים אני רוצה להתגייס לשייטת לבלות...

ואחרי זה לחזור בתשובה.

רציתי לשאול איך להיות גדול בתורה? למשל מה עשה רבי שמעון בר יוחאי זצ"ל כדי להיות כל כך טוב, כדי להיות גדול בתורה, להיות אדם גדול מאוד, להיות בין צדיקי הדור וגם להיות עם מעלות גדולות. אני רוצה גם להיות כזה מה אני צריך לעשות? אני יודע שצריך להתפלל הרבה

ושמעתי גם שאומרים שאי אפשר כבר להיות כזה בדור שלנו, אני בטוח שלא יהיה לי נסים או התגלות אלוקית אבל אני רוצה מאוד

תשובה

שלום.

ראשית כל הכבוד על הרצון הטוב שלך.

אני חושב שכשיש רצון טוב וחשוב כזה, לא צריך לדחות אותו לעתיד (כמו 'ממחר דיאטה'), בטח לא לעתיד הרחוק. כשרוצים לחזור בתשובה זה מתחיל מעכשיו. קודם כל מעצם הרצון להיות טוב ולהשתפר, ואחר כך במקומות שזה מתבטא למעשה.

אין סתירה בין שירות בשייטת לבין חזרה בתשובה. גם בשייטת אפשר לעבוד את ה' (זו מצווה חשובה) ולקדש שם שמים.

בנוסף, חזרה בתשובה לא אומרת שמעכשיו זה חיי סבל, ולא תוכל לעשות דברים שטוב לך (בהקשר למה שכתבת על 'לבלות'), אבל זה כן משפיע על המגמה של הדברים. למה אני עושה מה שאני עושה.

לגבי התגדלות בתורה - אין תפקידך להיות רבי שמעון בר יוחאי. תפקידך למצות את הכוחות שה' נתן לך בצורה הטובה ביותר.

איך להיות גדול בתורה וצדיק? זה אומר הרבה עמל ועבודה. גם של לימוד תורה -תורה שבכתב, משניות, הלכה, מוסר ואמונה ובעיקר לימוד גמרא בעיון ובהיקף) וגם של עבודת המידות וכמובן תפילה.

ניסים גלויים אולי לא יהיו לך (ההנהגה בדורות אלו שונה) אבל התגלות בוודאי שתהיה - דבר ה' המתגלה אלינו בתורתו, ומתוך כך גם תורה שהאדם זוכה לחדש.

בע"ה תתחיל לעלות במעלות הסולם של עבודת ה' ולימוד התורה ותזכה להופיע שפע ברכה לעם ישראל.

אשריך