חזרה בתשובה

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/08/02 21:53 ה באלול התשסב

שאלה

בס"ד

שלום!

לפני בערך חודש עזבתי את ההדרכה בגלל כל מיני סיבות בסניף עולים (הדרכתי כיתה ג') . היתה חניכה (חילוניה) שלא אהבה את המדריכים האחרים ולא נכנסה לפעולות שהם מעבירים /גם אם הם נמצאים שם, היא דיברה רק איתי. שיכנעתי אותה לבוא לפעולת סיום שלי אמרתי לה שהמדריכים האחרים לא יהיו בפעולה ואחרי הפעולה היא אמרה לי בסוד שהיא רוצה לחזור בתשובה בגלל שבן דוד של אמא שלה נפטר אני שומרת איתה על קשר ואני רוצה לעזור לה למרות שאני יודעת שזה לא ממש יהיה מעשי כי בכל זאת היא עולה לכיתה ד' ובבית רואים טלביזיה בשבת, ויש בכל חדר טלויזיה. על מה אני יכולה לדבר איתה בקשר לחזרה בתשובה? (היא לא יודעת יותר מידי דברים על היהדות והיא לומדת בבי"ס חילוני).

תודה

תשובה

ב"ה

שלומות,

בשלב הזה של חייה מה שחשוב זה לעורר אצלה את האהבה ואת הרצון לדעת. להוסיף דעת. ככל שהרצון הזה ישתכלל, ככל שתהיה התפתחות של הקשר לתורה, של אהבת תורה, הרי שבשלב הבא, תרצה הילדה ללמוד כמה שיותר כדי להעמיק ולהפנים. עד אז, השתדלי לקרב אותה, להזמין אותה ולאט לאט ללמד אותה מושגים בסיסיים כגון תפילה, קריאת שמע ולפני חגים.

ביקר,

שי