חזרה בתשובה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 28/05/13 23:53 יט בסיון התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב .

אני רוצה לחזור בתשובה וממש לא הולך לי .

בהתחלה הייתי דתיה , משפחתי דתיה אך טיפה חפיפניקים ..

אני התדרדתי לאט לאט בדת עם זה מללחוץ בפאלפון לראות מהשעה ולהדליק את האור ואז תמי 4 ומשם לפעמים לשחק בפאלפון .. ומשם כבר החזרתי בשאלה כי חיללתי שבת .

אחי הגדול לא שמור שבת הוא חזר בשאלה ,הייתה שבת שהבית היה ריק וחבריו היו בבית והיה חילול גמור שאני אפילו לא עושה הדליקו את התנור והגז ובשלוחן היו עם פאלפונים ואז הרגשתי ממש רע , פתאום נכנסתי למעוקה שככה שבת לא צריך להתנהל .

יש לי רצון רב לחזור ולהתקרב לדת והתחזק . אך עדין אני נופלת בשבתות אני לא יודעת מלעשות והכישלון שלי פשוט מדכא אותי .

אשמח אם תוכל לעזור לי ותודה רבה מראש .

תשובה

ב"ה

שלום וברכה,

הכלל הגדול בעבודת ה' הוא להתקדם בהדרגה,

תקבלי על עצמך דבר שקרוב לודאי שתוכלי לעמוד בו,

למשל הדלקת נרות או שמיעת קידוש, כיון שדבר זה מתבצע תור דקה אחת, ואת יכולה להתמיד בזה, לא להכשל ולא לצבור תסכול.

אחר כך להוסיף דברים שקל לעמוד בהם, למשל לא להדליק אש, לא לבשל,

וכל שבת שאת עומדת בזה תודי לקב"ה על כך שהצלחת.

אל תיספרי את הכישלונות אלא את ההצלחות,

וה' יהיה בעזרך,

אשמח לעזור גם בפלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן