חזרה בתשובה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 08/08/12 11:05 כ באב התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

שמי שרית ואני נשואה 2 ילדים

לפני 4 חודשים החלטתי לחזור בתשובה ולשים כיסוי ראש זה קרה בזמן ערב נשים עם רבנית ידועה

קיוויתי שאוכל למשוך את משפחתי לכיוון שבחרתי אבל זו משימה מאוד קשה ובלתי אפשרית.בעלי מכבד את דרכי מכל הלב והילדים מבולבלים מאוד. ככול שעובר הזמן קשה לי יותר ויותר להקפיד לשמור בחיי השגרה את המצוות והברכות אני מרגישה שמאז ששמתי את הכיסוי ראש אם אני לא מברכת או לא מתפללת אז אני נראית מזויפת כאילו הכל הצגה וזה לא מה שרציתי לעשות התהליך הזה התחיל כלכך מהר ולא הכנתי את עצמי לזה

איך אני אוכל להמשיך לדבוק במטרה שלי ולא להרגיש כאילו הכל הצגה כי בתוך הבית בשגרה הכל נשאר כרגיל ובחוץ כשאני יוצאת אני שמה כיסוי ראש.. {כמובן ששבתות אני שומרת כל הזמן}ואיך אפשר לשלב בין שני התרבויות בתוך הבית

וגם האם הקב"ה סולח לי על כל המעידות שקורים הן בידיעה לפעמים והן לא בידיעה

מקווה שאוכל לקבל תשובה מספקת

תודה רבה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ישר כח ההחלטה החשובה,

ראשית את צריכה לראות בעין יפה את העובדה שבעלך מכבד את רצונך - זה לא דבר מובן מאליו, וצריך גם לומר לו את זה.

בהחלט, תהליך חזרה בתשובה צריך להעשות בהדרגה,
להתקדם צעד אחד, ללמוד ולהבין את המשמעות שלו, ואז ללכת צעד נוסף.

אם לא התפללת או ברכת זה לא צביעות אלא הליכה צעד צעד,
כל עשיה חיובית מצטרפת לתהליך שאת עושה, ואת זה את צריכה לספור ולא את מה שעדיין לא נעשה.

אפילו אם יש נסיגות, זה חלק מהתהליך וההתקדמות, עד כמה שזה נשמע פרדוקס.

העיקר לראות את הדרך שבחרת, וללמוד ולהבין את המשמעות של הדברים.

אשמח לעזור גם בטלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן